• Tihany
    Tihany

Kerékpáros forgalmi rend változás Tihanyban

2020-ban a TOP-3.1.1.-15-VE1-2016-00024 azonosítószámú „Tihany Közlekedésfejlesztés” című pályázat keretében Tihany Község Önkormányzata a településen a közlekedés fejlesztését szolgáló infrastrukturális beruházásokat valósított meg. Ennek egyik fontos eleme volt, a kerékpáros nyomvonal kijelölése a Major utcában.

Az átadás óta eltelt időszakban azonban bebizonyosodott, hogy ez a forgalmi helyzet a kerékpárosok biztonsága szempontjából több veszélyforrást is rejt. Ezek kiküszöbölésére a kerékpáros közlekedés biztonságának maximális biztosítása érdekében a forgalmi rend a következőképpen változott meg:

A Kossuth utca- Völgy utca kereszteződésétől lefelé, a Művésztelep irányába közlekedhetnek a kerékpárosok. A Major utcán a József Attila utcai kereszteződéstől a Kossuth Lajos utca irányába az egyirányú forgalmi szabályok a kerékpárosokra is vonatkoznak.

Az új forgalmi rend 2021. június 23-án lép életbe, kérjük, hogy kiemelt figyelemmel kövessék a kihelyezett táblákat, a kerékpár nyomvonal felfestését.

forgalmirend kerekpar 1