Főépítész

Főépítészi ügyfélfogadás:

Bujdosó Judit főépítész         Személyesen fogad hétfőnként 9.00-15.00 

(A VESZÉLYHELYZET IDEJE ALATT SZÜNETEL!)

Elérhető folyamatosan:          E-mail: foepitesz@tihany.hu ;            Tel: 0630 244 7721

 


FELHÍVÁS! 

Településrendezési eszközök módosításához Partnerségi Tájékoztatás!

 A  314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet (továbbiakban: Eljr.) 29.§ szerint ezúton tájékoztatom Önöket, hogy Tihany község Önkormányzata a településrendezési eszközeinek szőlőhegyi területekre vonatkozó felülvizsgálatát kezdeményezte.

A módosítandó településrendezési eszközök az Eljr. szerinti teljes eljárással kerülnek véleményezésre.

A módosítással érintett településrendezési eszközök:

  • Tihany Község Önkormányzata Képviselő-testületének 62/2015.(IV.09.) számú határozata a településszerkezeti terv megállapításáról
  • Tihany Község Önkormányzat 5/2015. (IV.10.) rendelete a Helyi Építési Szabályzatról

A Képviselő-testület a partnerségi egyeztetést a Tihany város Önkormányzata Képviselő-testületének a Partnerségi Egyeztetés Szabályairól 4/2016. (IV.22.) önkormányzati rendeletében (továbbiakban: Pr.) foglalt szabályok szerint folytatja le.

A településrendezési eszközök módosítási céljainak rövid ismertetése:

A település északi, középső és dél-keleti területein is találhatóak kertes mezőgazdasági területek, ezek beépítettsége és területhasználata igen változatos, valamint általánosságban elmondható, hogy a beépítésre szánt területekkel szoros kapcsolatban, vagy azokkal összenőve helyezkednek el.

A módosítás célja a Tihany község területén található kertes mezőgazdasági területeket érintő szabályozás felülvizsgálata, azoknak, a magasabb rendű tervekkel való megfelelésének biztosítása.... TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A CSATOLMÁNYBAN.