• Tihany
    Tihany

Felhívás

Tisztelt Tihanyi Lakosok!

Mint az köztudott, a kormány az Európában fokozódó koronavírus járvány miatt kihirdette a veszélyhelyzetet és rendkívüli intézkedéseket vezetett be.

Tihany Község vezetése - folyamatosan tájékozódva a környező országokban kialakult helyzetről - a következőket kéri a település lakosságától, a mostaninál komolyabb veszélyhelyzet megelőzése érdekében:

Amennyiben a családjában, környezetében van olyan személy, aki a határzár alá vont országokban dolgozott (Ausztria, Olaszország) és hazatérni készül Tihanyba, ezáltal érintett a korlátozó intézkedésekben, FELTÉTLENÜL értesítsen az alábbi telefonszámon: +36 30 7497150

Az intézkedést azt teszi szükségessé, hogy ellátásukat, az esetleges segítségnyújtást meg tudjuk szervezni.

Mindemellett kérem, hogy az érintett személyek fokozottan felelős magatartást tanúsítva tartsák be a korlátozó intézkedéseket, ezzel is megelőzve a helyzet további romlását.

A korlátozó intézkedésekről kérem, tájékozódjanak a https://koronavirus.gov.hu oldalon.

Ingyenesen hívható információs zöld vonalak: 06 80 277455, 06 80 277456

Kérem az idős, nyugdíjas korú lakosságot, hogy saját biztonságuk érdekében kerüljék a nagyobb tömegeket, a tömegközlekedés használatát, aki teheti, maradjon otthon! Tihany lakosságát pedig arra kérem, kiemelten figyeljen a környezetében, szomszédságában élő idősekre, lehetőségeik szerint segítse őket.

Megkérem a tisztelt lakosságot, mindenki fokozottan vigyázzon magára, embertársaira és felelősségteljes magatartással segítse környezetét.

Tósoki Imre polgármester