Pályázatok

Tájékoztató a Vidékfejlesztés Programhoz kapcsolódó projektünkről:

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató által meghirdetett, Külterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése című,
VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 kódszámú felhívás alapján, Tihany Község Önkormányzat konzorciumban Örvényes Község Önkormányzatával 2017.02.0615 napján 1826704020 iratazonosító számú támogatási kérelmet nyújtott be, melyet a Támogató támogatásra alkalmasnak minősítette az alábbiak szerint:

A támogatás összege: 9 980 993 Ft

A Támogatás intenzitása: 85,00 %

A támogatási konstrukció keretében 8 483 842 Ft vissza nem térítendő támogatást kapott.

Projekt befejezésének időpontja: 2018.10.15.

Tekintettel arra, hogy a Tihany Község Önkormányzata nem rendelkezett a használatában lévő MTZ Belarus 952.4 típusú erőgéphez megfelelő kaszával a tervezett beruházás során beszerzésre került a egy db Hidrot Profi 5.5 törtgémes rézsűkasza, alvázmerevítő a kasza merevítéséhez (csapszegekkel, traktor hátsó, hídjához való kapcsolódással), keréksúly készlettel.

A tervezett beruházással az Önkormányzatok a települések közigazgatási területén levő külterületi utak valamint kerékpárutak és járdák mellett levő zöldterületek, árkok karbantartására kívánja használni a beszerzésre került rézsűkaszát. Ezzel a jelenlegi kézi fenntartás hatékonysága jelentősen növelhető.

A jól karbantartott utakon a külterületi ingatlanok megközelítése a helyi gazdasági szereplők számára időt és energiát takarít meg, ezzel elősegíti új gazdasági szereplők betelepülését. Biztosítottá válik fásszárú növények irtása, a beszerzendő eszköz a lágyszárú növények mellett a fás szárú újulatok kezelésére is alkalmas

További információ kérhető:

Tihany Község Önkormányzat
8237 Tihany, Kossuth u.12.
Tel.:+36-87/538-030
onkormanyzat@tihany.hu

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa”.

logo videk


Magyar Labdarugó Szövetség által jóváhagyott sportfejlesztési program dokumentumai:
 

2018/2019

2017/2018

2016/2017

 


Sajtóközlemény

Megvalósult a napelemes rendszerek telepítése Tihany település különböző intézményein.

Három helyszínen, összesen 50kW névleges teljesítménnyel kiépítésre kerültek a közüzemi hálózatra visszatápláló fotovoltaikus rendszerek.

A megújuló energiák arányának növelése az energiafelhasználásban stratégiai prioritás mind Magyarország, mind az Európai Unió számára. Jelen projekt ennek a célnak kíván úttörője lenni, fő célkitűzése a zöldáram termelése mellett pozitív mintát adni a térség vállalkozásai és lakói számára. Az átadott napelemes rendszerek 30 éves üzemidővel számolva tisztán napenergiából 1579MWh áramot termelnek, és a fosszilis energiahordozók kiváltásával 1476 tonna CO2 kibocsátástól kímélik meg a környezetet.

A projekt a Környezeti és Energetikai Operatív program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával valósult meg. Kedvezményezett: Tihany Község Önkormányzata.

Tovább a sajtóközleményre


 

PÁLYÁZATOK AZ EURÓPAI UNIÓ TÁMOGATÁSÁVAL

KEOP-6.2.0/A/09-2010-0130

“Házi komposztálás megismertetése Tihany lakosságával”

 

keop tabla


FELHÍVÁS

 

Tisztelt Cégvezető, Tisztelt Egyéni Vállalkozó!

A közelmúltban ünnepélyesen forgalomba helyezésre került a Balatoni Korona, térségünk új utalványrendszere. A Balatoni Korona arra hivatott, hogy segítse a településünkön keletkező érték helyben tartását, ápolja szellemi és kulturális örökségünket és összetartó közösséget építsen.

Veszprém megye hét önkormányzata Veszprém, Várpalota, Balatonfüred, Balatonalmádi, Tihany, Nemesvámos és Litér hozta létre a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával és térségünk egyetlen magyar tulajdonú bankjával a Kinizsi Bankkal együttműködve azt a kibocsátó szervezetet, amely a Balatoni Koronát forgalomba bocsátja.

Büszkék vagyunk rá, hogy településünk is az alapítók között szerepel. Meggyőződésünk, hogy a Balatoni Korona tényleges segítséget jelent a vállalkozások forgalomnövelésében és abban, hogy a helyben keletkező értéket ne lehessen akadálytalanul kivinni térségünkből, hiszen az utalványokat csak az itteni elfogadóhelyeken lehet beváltani.

A Balatoni Korona elfogadóhelyekhez már számos vállalkozó, cég és intézmény csatlakozott. Ön előtt is nyitva áll a lehetőség, amely díjmentes, csupán a partneri szerződés aláírásához kötött és amely tovább növelheti üzletének forgalmát, elégedett ügyfeleket hozhat Önnek. Javasoljuk, hogy tájékozódjon az elfogadóhellyé válás feltételeiről és jó szívvel ajánljuk figyelmébe a Balatoni Koronát.

A csatlakozással kapcsolatosan minden szükséges információt megtalál a www.balatonikorona.hu honlapon. Kérdés esetén készséggel állnak rendelkezésére az info@balatonikorona.hu e-mail címen és a 20/ 22 85 400 telefonszámon.

 


 

 2012. április 15-től megváltozik a szabálysértési törvény!

Az általános szabálysértési hatóság a kormányhivatal lesz.

Az új szabálysértési rendszer célja az eljárások felgyorsítása, ezért az elkövetőt lehetőleg a helyszínen, de legkésőbb az elkövetéstől számított 30 napon belül felelősségre kell vonni. Jelentős újítás lesz a szabálysértési hatóság eljárásában az, hogy ha a tényállás tisztázott, és az eljárás alá vont személy vagy az eljárásban részt vevő személy meghallgatása nem szükséges. Bevezetik a visszaesés fogalmát. A szabálysértési törvény szerint három büntetés lesz kiszabható: szabálysértési elzárás, pénzbírság és a közérdekű munka.

A helyszíni bírság: A közterület- felügyelők szabálysértés észlelése esetén kötelesek helyszíni pénzbírságot kiszabni, mérlegelési jogkörük nem lesz. Jelentős változás lesz a helyszíni bírság kiszabásának szabályaiban is: a helyszíni bírság összege ötezer forinttól ötvenezer forintig terjedhet.

A szabálysértés miatt alkalmazható intézkedések: eltiltás a járművezetéstől, az elkobzás, a kitiltás, és a  figyelmeztetés.

Pl: Ha valakit a közúti közlekedéssel kapcsolatos egyéb szabálysértések közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése, KRESZ-ben foglalt szabályok megsértése, közúti közlekedési igazgatási szabályok megsértése, elkövetése miatt hat hónapon belül legalább két alkalommal jogerősen elmarasztaltak, úgy újabb szabálysértési ügyben járművezetéstől eltiltást is kell alkalmazni.  

Tihany Község Önkormányzat Képviselő-testülete megalkotta a helyi rendeletek előkészítésében való társadalmi részvételről szóló 22/2011. (XI.24.) önkormányzati rendeletét.

Ennek értelmében 2011. december 1. napjától társadalmi egyeztetésre kell bocsátani a helyi önkormányzat rendelet-tervezetét és indokolását. Az állampolgárok, a nem állami és nem önkormányzati szervek, szervezetek a rendelet-tervezettel kapcsolatosan véleményt nyilváníthatnak.

A rendelet-tervezet véleményezésére az alábbi elektronikus levélcímen van lehetőség: sute.kata@tihany.hu