Babamúzeum

TIHANYI BABABÚZEUM


Babamúzeum honlapja ide kattintva elérhető        20 éves a babamuzeum

                

Magyarország kultúrtörténetileg Európa szerte elismert antik gyűjteménye (1840-1920). Korabeli babák (kb. 500 db.) jelenetekben elhelyezve, korabeli miniatűr játékokkal, lakberendezésekkel (pl.: színház, lakás, szatócsbolt, konyha) és egyéb kellékekkel kiegészítve ismertetik a biedermeier és reformkor arisztokrata és nagypolgári ízlésvilágát (lakás-, öltözködéskultúra) és általában életstílusát. Ezen kívül a múzeum egy részében - elsősorban külföldi látogatóink kedvéért - újonnan készített művészi babákon bemutatja a magyar népviseleti kultúra legjellegzetesebb öltözeteit, talán ezért jelennek meg a babamúzeum nyitása óta kizárólag újonnan készített babákon bemutatott népviseleti (nem antik) kiállítások „babamúzeum” néven az országban, ami tapasztalataink szerint látogatóinknak némi félreértést adhat a Tihanyi Babamúzeum gyűjteménye tulajdonképpeni jellegéről.

Minden belépő mellé tombolajegy jár, amelynek nyereménye:

Egyhetes családi (max. 6 fő) nyaralás a Babamúzeum romantikus, műemlék, igényesen restaurált vendégházaiban vacsorával egybekötve a hangulatos, kitűnő konyhával rendelkező, panorámás Echo étteremben összesen kb. 500.000, - Ft. értékben (lásd. www.tihany.hu „szállás”).

A nyertes számot a Tihany.hu honlapon közöljük az év novemberében.

Nyitvatartás: május 01. - szeptember 30. között minden nap

Érdeklődni: +36-30/749-7153 és tihanyi.babamuzeum@freemail.hu 

Szeretettel várjuk Önöket és Benneteket mediterrán jellegű zenés, hangulatos kávézónkban is, hogy kipihenjétek Tihany és a múzeum látogatása alkalmával szerzett élményeiteket és uzsonnátokat minden kötelezettség nélkül elfogyasszátok. A múzeumot látogató csoportok (óvodás-,diák-,nyugdíjascsoport) házilag készített kézműves fagylaltunkra és Piroska szörpből készített jégkásánkra 20%-os kedvezményt kapnak!

A 2017-es év novemberében a Garda Napok alkalmával kisorsolt nyertes szám tulajdonosai az etyeki Szakáll család 2018 júniusi nyaralása a Babamúzeum vendégházában:

Tisztelt Tihanyi Babmúzeum, Kedves Sibylle és Filótás Tivadar!

Szeretnénk megköszönni még egyszer, hogy június végén sorsolásotok eredményeként részt vehettünk vendégházaitokban egy csodálatos egyhetes üdülésen. Ezek a szép napok családtagjaim, unokáim számára sokáig emlegetett, felejthetetlen időszakot jelentenek.
Külön kell köszönnünk a tihanyi Echo étteremnek, ahol kedvességetekből naponta finom vacsorát kaptunk. Korábban is ebédeltünk már ott, de még biztosan visszatérünk.
Mint ahogy figyeljük az újabb Garda-napi sorsolást is, hátha ismét hozzátok kerülnünk!
Ismételt hála és köszönet Szakáll Pál és családjától Etyekről!

2018. nyár

foto2018

 

babak