Babamúzeum

babaBabamúzeum honlapja ide kattintva elérhető        20 éves a babamuzeum

                

Magyarország kultúrtörténetileg Európa szerte elismert antik gyűjteménye (1840-1920). Korabeli babák (kb. 500 db.) jelenetekben elhelyezve, korabeli miniatűr játékokkal, lakberendezésekkel (pl.: színház, lakás, szatócsbolt, konyha) és egyéb kellékekkel kiegészítve ismertetik a biedermeier és reformkor arisztokrata és nagypolgári ízlésvilágát (lakás-, öltözködéskultúra) és általában életstílusát. Ezen kívül a múzeum egy részében - elsősorban külföldi látogatóink kedvéért - újonnan készített művészi babákon bemutatja a magyar népviseleti kultúra legjellegzetesebb öltözeteit, talán ezért jelennek meg a babamúzeum nyitása óta kizárólag újonnan készített babákon bemutatott népviseleti (nem antik) kiállítások „babamúzeum” néven az országban, ami tapasztalataink szerint látogatóinknak némi félreértést adhat a Tihanyi Babamúzeum gyűjteménye tulajdonképpeni jellegéről.

Múzeumunk húszéves jubileumának tisztelegve (amely idő alatt több mint félmillió látogató nézte meg a gyűjteményt és a múzeum –úgymond- „kultstátuszt” nyert el), az év nyári szezonja végén minden sorszámozott belépőjegy (amelyet a látogató diákcsoportok minden egyes diákja és óvodáscsoportok gyerekei is kézhez vehetnek) közül a Tihanyi Garda Napok alkalmával a következő nyereményt sorsoljuk ki:

Egyhetes családi (max. 6 fő) nyaralás a Babamúzeum romantikus, műemlék, igényesen restaurált vendégházaiban vacsorával egybekötve a hangulatos, kitűnő konyhával rendelkező, panorámás Echo étteremben összesen kb. 250.000, - Ft. értékben (lásd. www.tihany.hu „szállás”).

A nyertes számot a Tihany.hu honlapon közöljük az év novemberében.

Nyitvatartás: május 01. - szeptember 30. között minden nap

Érdeklődni: +36-30/749-7153 és honlapunkon.

Szeretettel várjuk Önöket és Benneteket mediterrán jellegű zenés, hangulatos kávézónkban is, hogy kipihenjétek Tihany és a múzeum látogatása alkalmával szerzett élményeiteket és uzsonnátokat minden kötelezettség nélkül elfogyasszátok.

babak