Menekültügyi híreink

Veszprémi Áldozatsegítő Központ felhívása ITT

 

Kedves Tihanyi Barátaink!

Az elmúlt hét olyan mértékben forgatta fel Európa életét, ami a mi generációnk számára eddig elképzelhetetlen volt.

A háború kézzelfogható közelségbe került, kiszolgáltatott emberek tömege érkezik Magyarországra, köztük több tízezer magyar.

Támogatásuk, ellátásuk óriási terhet jelent az ukrán határhoz közeli települések önkormányzatai, lakosai számára.

Tihanyban is úgy éreztük, hogy kötelességünk segíteni.

  • A képviselő-testület 2022. március l-i rendkívüli ülésén úgy döntött, félmillió forintot adományoz a Városok Falvak Szövetsége két befogadó településének, Panyolának és Rozsálynak, segítve őket ebben a drámai helyzetben. Ők tudják, hogy helyben mire van a legnagyobb szükség a bajbajutottak támogatására.
  • Örömmel fogadtuk a Club Tihany felajánlását, akik 40 fő Ukrajnából érkezett menekült elszállásolását tudják felvállalni. Ehhez a felajánláshoz csatlakozva az Önkormányzat az itt elszállásolt emberek ellátását április 8-ig, a Club Tihany konyhájának nyitásáig megoldja.
  • Büszkék vagyunk azokra a tihanyi családokra is, aki menekült családokat fogadtak be, természetesen az ő ellátásukban is segít az önkormányzat.

Kérjük a befogadó családokat, hogy ennek érdekében keressék a konyha élelmezésvezetőjét:

Poráczkiné Kovács Nikolettát a 06 30 749 7157-es telefonszámon.

Ahhoz, hogy az önkormányzat megfelelő módon kezelni tudja a helyzetet információkra van szüksége.

Egyrészt ezért, másrészt a kormányhivatal felé is heti rendszerességgel jeleznünk kell a településre érkező menekültek számát, így

kérjük a menekülteket befogadó jogi és természetes személyeket, hogy a befogadott létszámot hivatalunk felé jelezzék a 06 30 749 7158-as telefonszámra.