• Tihany
    Tihany

Kormányhivatal felhívása

Tihany közigazgatási területén, mint országos jelentőségű védett természeti területen engedéllyel végezhető tevékenységek - ITT

Pályázati felhívás - Gazdasági vezető

Tihany Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője pályázatot hirdet GAZDASÁGI VEZETŐ munkakörre - részletes pályázati felhívás ITT

Keresd a fotót!

Madarak, fák hétvége Tihanyban – „Keresd a fotót!” verseny családoknak és HULLADÉKGYŰJTŐ AKCIÓ - 2021.05.08-án.

Részletek ITT!

Közterület-használati szabályok

Megjelent a 176/2021.(IV.15.) kormányrendelet, mely a hárommillió-ötszázezredik védőoltás beadását követő napon lép hatályba, várhatóan az elkövetkező napokban.

A kormányrendelet értelmében a vendéglátó üzletek az üzlethez közvetlenül kapcsolódó közterületet vendéglátó terasz üzemeltetése céljából 2021. december 31-ig térítésmentesen használhatják.

A tavalyival azonos rendben szükséges azonban a közterület-használati kérelmeket – illetékmentes eljárásban - hivatalunk részére megküldeni (személyesen, ügyfélkapun keresztül vagy a dr.szabo.gabriella@tihany.hu címre.

Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a hivatkozott kormányrendelet a kirakott bútorok, napernyők stb. tekintetében a településképi véleményezés és az egyéb engedélyek megléte alól nem mentesíti az üzemeltetőt.

Tájékoztatás

Lépcsőzetes nyitás 2021. április 7-től érvényes szabályai - Itt

Veszélyhelyzetben hozott polgármesteri határozatok

 Határozatok:

 

 

 Rendeletek:

Bővebben...

Tájékoztatás

Idegenforgalmi adó bevallása 2021. január l-től - tájékoztató szálláshely-szolgáltatók részére - ITT

K Ö Z L E M É N Y

Március 22-től, hétfőtől újabb egy hétre meghosszabbítja a kormány a járványügyi intézkedéseket. Ennek megfelelően továbbra is:

  • kötelező a maszkviselés minden közterületen,
  • kijárási tilalom érvényben marad,
  • a korábbi kormányrendeletben szereplő üzletek további egy hétig zárva kell, hogy maradjanak,
  • rendezvényt, gyűlést tartani tilos.

Ennek megfelelően kérjük az alábbi szabályok betartását:

  • Kizárólag elvitelre lehet ételt kínálni. Miután a közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ami egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, ezért ennek megsértése szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.
  • A rendőrség tájékoztatása szerint rendszeresen ellenőrzik a szolgáltatókat is, nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, illetve figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban.

1. oldal / 4